velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Masarykovo cukrovíSádlovky s džemem
Autor: RedakceJe libo Masarykovo cukroví, vyhlášené cukroví za první republiky? Vyzkoušejte naše sádlovky. Dokonale splňují vše, co od vánočního cukroví očekáváte. Jsou jednoduché na přípravu a neuvěřitelně chutné. Za jejich úspěchem stojí nejen skvělé těsto, ale také džem, kterým se upečené kousky naplní. Proto doporučujeme letošního vítěze prestižního ocenění Středočeská Regionální potravina Džem výběrový (extra) méně sladký ostružina od Berry servis s. r. o. Základem jsou samozřejmě ostružiny z farmy v Břežanech, kterých je ve sklenici nejméně 60 %! Vyrábí se tradiční metodou pomalého vaření a nenajdete v nich žádné chemické látky, konzervanty ani jablečný protlak. Ostružinový džem je zkrátka samá ostružina.
Nechte si chutnat.
Počet porcí: 25 kusů
Doba přípravy: 50 minut
Ingredience:
150 g hladké mouky
120 g sádla
150 g cukru moučka
30 g kakaa
20 g vanilkového cukru 100 g DŽEM VÝBĚROVÝ (EXTRA) MÉNĚ SLADKÝ OSTRUŽINA
Postup:
1. Všechny suroviny dáme do mísy a vypracujeme hladké těsto (pro tmavé sádlovky přidáme kakao, pro světlé sádlovky přidáme vanilkový cukr).
2. Vypracované těsto přikryjeme fólií a dáme odležet do lednice.
3. Z těsta vypracujeme malé kuličky, dáme na plech a do kuliček vytlačíme důlek.
4. Pečeme v předehřáté troubě na 160 °C přibližně 15 minut.
5. Po upečení naplníme oceněným džemem.
Zdroj fotografie a recepte: Regionální potravina