velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké pokušeníRicottový koláč s třešněmi
Autor: Redakce120 g másla
200 g hladké mouky + trocha na podsypání
2 lžičky kypřicího prášku
1/4 lžičky soli
200 g krupicového cukru
2 lžíce kůry z bio citronu
3 velká vejce
1 lžička vanilkového extraktu
350 g ricotty
225 g třešní + trocha na ozdobení
lístky máty na ozdobení
Troubu předehřejte na 180 °C. Smíchejte mouku, kypřicí prášek a sůl.
Máslo s cukrem vymíchejte v jiné míse do pěny (bude to trvat asi 3 minuty).
Pak přisypte citronovou kůru, po jednom přidejte vejce a nakonec i extrakt.
Vsypte polovinu moučné směsi, vmíchejte ricottu a pak dosypte druhou polovinu moučné směsi. Důkladně promíchejte.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a vlijte těsto.
Naaranžujte do něj vypeckované třešně a vložte do trouby. Pečte 45-50 minut dozlatova.
Před podáváním ozdobte zbylými třešněmi a mátou.
Tip: Třešně zkuste vyměnit za maliny nebo jahody.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Stockfood