velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Zdravě a hravěŘepové palačinky
Autor: RedakceChutná a zároveň zdravá alternativa k tradičním receptům... palačinky jejichž jemná textura a výrazná barva nejenže oživí váš stůl, ale také poskytne překvapivý zážitek pro chuťové pohárky, a to i v šedi zimních dní. Co je však ještě důležitější, řepa přináší do těchto palačinek bohatou dávku vitaminů a minerálů, což z ní dělá skvělou volbu pro celou rodinu.
Barevná exploze zdraví a chuťová symfonie v jednom
Řepa obsahuje vitamín C, antioxidanty a vlákninu, které přispívají k celkovému zdraví. Pro děti, které někdy mohou být náročné ohledně zeleniny, může být tato barevná alternativa lákavým způsobem, jak do jejich stravy začlenit důležité živiny. Palačinky z řepy jsou také skvělým způsobem, jak zkombinovat radost z jídla s péčí o zdraví. Řepa má přirozeně nasládlou chuť, takže se bude hezky doplňovat s ovocem, jogurty či ořechy. Tato kombinace může být zpestřením víkendové snídaně. Můžete si zaexperimentovat a zkusit i slanou verzi, která bude například s kozím sýrem, rukolou a vlašskými ořechy originálním kulinářským výtvorem. Vaše rodina si tuto zdravou a barevnou alternativu klasických palačinek určitě oblíbí.ěte po ověřené klasice Babiččina volba hladká, která je umleta ze 100% českého obilí.
Ingredience:
· 1 hrnek bio hladké mouky Babiččina volba
· 200 g bio předvařené červené řepy (asi 2 kousky po oloupání)
· 2 domácí nebo bio vejce
· 250 ml bio nebo farmářského mléka
Postup.
Pokud máte výkonný mixér, je příprava opravdu jednoduchá. Předvařenou řepu, nebo doma uvařenou a vychladlou řepu nakrájejte na menší kousky a rozmixujte ji spolu s vejci a částí mléka na hladké pyré.
Poté postupně přidávejte mouku a zbytek mléka, dokud nedosáhnete klasické palačinkové konzistence. Nebojte se přidat trochu mléka nebo mouky podle potřeby, každá řepa může mít odlišný obsah vody, a tak se může výsledné těsto mírně lišit.
Nechejte těsto odpočinout asi 10 minut, to zabrání tomu, aby se vám palačinky na pánvi trhaly.
Na kvalitní pánev s nepřilnavým povrchem můžete mašlovačkou přidat ještě trochu másla. Každou palačinku rozlijte na pánev a krouživým pohybem nechte těsto stéct rovnoměrně do krajů.
Palačinku se nesnažte obracet dřív, než se začnou okraje v pánvi samy odchlipovat.
Pak ji jemně podeberte a otočte. Na druhé straně palačinku nechte minutku takzvaně dojít a je hotovo.
Když zdravě, tak jedině bio kvalita
Zajímáte se o to, z čeho se potraviny, které konzumujete, skládají? Snažíte se při jejich výběru jít cestou bez chemie a otázka životního prostředí vám tak není cizí? Pak dávejte dobrý pozor. Babiččina volba loni rozšířila své moučné portfolio o produkt s certifikací bio. Vyrábí se z obilí pěstovaného podle přísných pravidel bio produkce, která garantují organický původ surovin. Neobsahuje genově modifikovaný materiál ani přídatné látky (éčka).
Navíc veškeré obilí je zpracované v mlýně, kam se běžná produkce nedostane, díky čemuž má mouka zaručenou vysokou kvalitu a čistotu produktu. Bio mouka Babiččina volba zachovává vynikající pekařské vlastnosti, a to bez přídavných látek či éček. Pokud tedy patříte k fanouškům zdravé a ekologické stravy, je pro vás tento produkt jako šitý na míru. Bio mouku seženete například v hypermarketech Albert.