velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ValentýnRecepty pro chvíle ve dvou
Autor: RedakcePalačinkový dort
100 g hladké mouky
1 lžička mleté skořice
1 vejce
40 ml perlivé vody
hrst zrníček granátových jablek
hrst ostružin
5 lžic Extra Jam Hamé lesní
1 lžička kypřicího prášku
1 lžička Vanilkového extraktu
90 ml polotučného mléka
1 lžíce řepkového oleje
hrst malin
1/2 hrsti plátků mandlí
4 lžíce arašídového másla
V misce smíchejte vejce, vanilkový extrakt, mléko, perlivou vodu a olej.
Do další mísy nasypte sypké směsi na těsto a přimíchejte je k tekuté směsi.
Pořádně zpracujte a nechte pár minut odstát.
Rozpalte pánev a na trošce oleje postupně usmažte palačinky.
Na talíř dejte první palačinku, pomažte džemem, arašídovým máslem a položte na ni další palačinku.
Stejný postup zopakujte i s ostatními palačinkami, dokud nevznikne dort. Poslední pomažte jen džemem a celý dort ozdobte ovocem a mandlovými plátky.
Crostini s brusinkami a pistáciemi
1 francouzská bageta
30 g sušené šunky
4 lžičky brusinek Hamé
1 lžička nasekaných pistácií
olivový olej
100 g sýru žervé
mix listových salátů
Bagetu nakrájejte na šikmé, asi 1 cm silné plátky.
Rozložte si je na plech a z obou stran potřete trochou oleje.
Vložte do trouby předehřáté na 180 °C a pečte dozlatova. Když crostini vychladnou, každou pomažte termizovaným sýrem, naaranžujte na ni plátek šunky, malou lžičku brusinek, list salátu a nakonec posypte nasekanými pistáciemi.
Foto: Hamé