velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ŠpenátPortobello plněné krémovým špenátem
Autor: RedakceIngredience:
6 žampionů Portobello
500 g čerstvého špenátu
100 g kozího sýru
1 malá cibule
2 stroužky česneku
1 lžíce hladké mouky
250 ml mléka
špetka muškátového oříšku
3 lžíce másla
olivový olej na potření
sůl a pepř
Špenát operte a nasekejte na kousky, cibuli a česnek nakrájejte nadrobno. Ve velké pánvi rozpalte máslo a orestujte na něm cibuli a česnek.
Přidejte mouku a upražte světlou jíšku.
Pak směs zalijte mlékem, přidejte muškátový oříšek a rozdrobený kozí sýr. Míchejte, dokud směs nezhoustne a sýr se zcela nerozpustí. Nakonec vmíchejte nasekaný špenát, nechte ho zavadnout a podle chuti osolte a opepřete.
Žampiony potřete zevnitř i na povrchu olivovým olejem a naplňte je špenátovou směsí. Vyskládejte je na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 25 minut.
Tip: Pokud chcete špenát uchovávat déle, neomývejte ho, jinak snížíte jeho životnost. Místo toho listy vyndejte ze sáčku nebo vaničky, osušte papírovými ručníky a vložte do čistého plastového sáčku.
Připravila: Jitka Musilová Foto: Gurmet