velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Polévka je GRUNT!Polévka z červené čočky a drcených rajčat
Autor: Redakce4 porce
Ingredience:
80 g červené čočky půlené Menu gold
1 cibule
1 mrkev
1 petržele
40 g řapíkatého celeru
olivový olej
200 g drcených rajčat
1 stroužek česneku
provensálské koření
1 lžička cukru
sůl
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme na rozehřátém olivovém oleji.
Přidáme nadrobno nakrájenou zeleninu, drcená rajčata, zasypeme čajovou lžičkou cukru a necháme zkaramelizovat.
Přidáme utřený česnek, provensálské koření, osolíme a krátce povaříme.
Ke konci vaření přidáme propláchnutou červenou čočku a krátce povaříme.
Polévku dochutíme a podáváme.
Čočka červená celá 500 g
Obsahuje významný podíl bílkovin a vlákniny. Obsahuje nízký podíl tuku. Je velmi rychle uvařená. Před vařením se nenamáčí.
Použití: polévky, saláty, karbanátky Doporučená cena: cca 37,90 Kč