velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Svátečně prostřený stůlPolentové dortíky
Autor: Redakce150 g kukuřičné polenty
500 ml zeleninového vývaru
50 g parmazánu
Sůl
8 malých růžiček brokolice
1 marinovaný sleď
několik kuliček červeného pepře na ozdobu
2 lžíce majonézy Hellmann´s Delikátní
Vývar přiveďte k varu, vsypejte polentu a 5 minut za stálého míchání vařte, až vznikne hustá kaše. Osolte, ochuťte parmazánem a dejte do chlebíčkové formy o hraně cca 4x4cm. Formu před plněním vyložte potravinovou folií. Nechte vychladit. Poté odkrajujte 1,5cm silné plátky, které nasuchu opečte na nepřilnavé pánvi. Ozdobte nočkem majonézy, kostičkou ryby a krátce povařenou brokolicí. Posypejte drceným červeným pepřem.