velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Podzimní salát s pečenou dýní, zeleninou a sýrem
Autor: RedakceZvolte v listopadu lehkou variantu večeře nebo oběda, která spolehlivě zažene hlad a navíc výborně chutná. Salát umně kombinuje sezónní zeleninu a lahodný sýr s vlašskými ořechy, který teprve dodá tu správnou chuť celému pokrmu. Sýr pochází z Kryzanovy farmy v jižních Čechách, kde dbají na tradiční postupy a lokální ingredience. Mléko je od jejich krav a oříšky ze zahrady. Vynikající sýr s vlašskými ořechy získal v roce 2021 ocenění Regionální potravina pro Jihočeský kraj.
Více informací o Kryzanově farmě i jejích produktech naleznete zde:
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 35 minu
Ingredience:
300 g mladého špenátu
250 g dýně
250 g mrkve
250 g cukety 300 g sýru s vlašskými ořechy od Jaroslav Kryzan
50 g slunečnicového semínka
20 ml dýňového oleje
sůl, pepř
Postup:
1. Cuketu nakrájíme na kolečka. Mrkev a dýni oloupeme, nakrájíme a přidáme na plech k cuketě. Vše osolíme, opepříme a zakápneme olejem. Pečeme v troubě 25 minut na 170 stupňů.
2. Slunečnicová semínka opečeme na sucho na pánvi. (Je možné přidat i dýňová semínka a opražit je společně se slunečnicovými.)
3. Dýni, cuketu a mrkev smícháme s mladým špenátem, přidáme slunečnicová semínka a natrhaný sýr. Vše důkladně promícháme a dochutíme solí a pepřem.
Více informací je k dispozici na webových stránkách www.regionalnipotravina.cz