velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Báječná mozarellaPlněné těstovinové mušle
Autor: RedakcePlněné těstovinové mušle
20 velkých těstovinových mušlí (conchiglioni)
1 červená paprika
3 jarní cibulky
1/2 svazku petrželky
125 g mozzarelly
200 g krůtích prsních řízků
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
1/2 lžíce pšeničné mouky
50 ml smetany ke šlehání
200 ml zeleninového vývaru
pepř
sůl
Těstoviny uvařte podle návodu na obalu v osolené vodě doměkka a nechte okapat. Papriku rozpulte, odstraňte jadérka a bílá žebra a obě půlky nakrájejte na kostičky. Jarní cibulky nakrájejte na kolečka. Lístky petrželky nasekejte nadrobno. Mozzarellu nakrájejte na kostičky, stejně tak i osolené kuřecí prsní řízky. Na pánvi osmahněte na oleji papriku. Přidejte maso a jarní cibulku, smažte společně 3-4 min. Vyjměte. Přidejte petrželku, okořeňte solí a pepřem. Směs dejte do mušlí a ty položte vedle sebe do zapékací mísy. Nechte rozpustit máslo, poprašte moukou a zpěňte. Za stálého míchání přilijte smetanu a zeleninový vývar a přiveďte k varu. Omáčku opatrně nalijte na těstoviny, posypejte kostičkami mozzarelly a v předehřáté troubě na 200 °C pečte 10-15 minut.
Zdroj www.zottarella.com Foto: Zottarella