velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Chutné cukety v cukuletuPlněné cukety
Autor: RedakcePlněné cukety
4 kulaté cukety / 250 g krůtího masa / 1 lžíce oleje
1 šalotka / 250 g mozarelly / 50 g sušených rajčat
1 stroužek česneku nebo podle chuti
2 lžíce pokrájených lístků bazalky
1-2 lžíce strouhanky
větší špetka vloček sladké nebo pálivé papriky
pepř / sůl
Krůtí maso drobně nakrájejte nebo hrubě umelte. V pánvi rozehřejte olej, nasypejte do ní drobně nakrájenou šalotku a maso. Lehce ho opečte doměkka a odstavte. Cukety omyjte, osušte, seřízněte vršek a vydlabejte dužinu. Cuketu nechte asi 1,5 cm silnou. Vložte je do vroucí osolené vody a půl minuty vařte. Opatrně je vyndejte děrovanou naběračkou a hned vychlaďte studenou vodou, pak je zvenku i uvnitř osušte. Do misky nasypejte maso, přidejte drobně nakrájená sušená rajčata, podrcený česnek, nakrájenou bazalku a nahrubo nastrouhaný sýr. Vmíchejte strouhanku, podle chuti vločky sladké nebo pálivé papriky, pepř a sůl podle potřeby. Směsí naplňte soudečky, zakryjte je vrchní částí cukety, rozložte do misky vyložené pečicím papírem a asi 15 minut zapékejte v předehřáté troubě.
Připravila: Blanka Poláčková Foto: Jiří Poláček