velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
BroskvePečený bůček plněný broskvemi a tymiánem
Autor: Redakce
1 kg bůčku bez kosti
200 g másla
2-3 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
8 menších broskví
1 kg brambor (nejlépe raných)
kmín
pepř a sůl
Očištěný bůček zbavený kůže nařízněte z jedné strany tak, aby vznikla kapsa. Změklé máslo smíchejte s tymiánem, solí, pepřem a kmínem. Kapsu plňte střídavě na osminky nakrájenými broskvemi a ochuceným máslem a dobře ji zajistěte párátky. Povrch bůčku potřete zbytkem másla. Masovou kapsu vložte do pekáčku, obložte na osminky nakrájenými bramborami, osolte, opepřete a okmínujte, podlijte vodou a vložte do trouby vyhřáté na 220 °C. Pečte asi hodinu.
Foto: Michal Šajmír, Jiří Poláček
Foodstyling a text: Michal Šajmír, Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková