velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké...Ořechové řezy
Autor: RedakceMáte chuť na něco sladkého ke kávě a patříte mezi milovníky ořechů? Pak jsou ořechové řezy tím pravým moučníkem právě pro vás. Ořechy mezi zdravé potraviny bohaté na omega-3 mastné kyseliny, bílkoviny, vlákninu, vitamín E a minerály jako hořčík a zinek. Mohou pomoci snížit riziko srdečního onemocnění, podporovat zdraví mozku a zlepšovat funkci kognitivních schopností.
Ingredience
• 200 g strouhaných vlašských ořechů
• 80 g Irbis se sladidly z rostliny stévie
• 400 g pšeničné mouky polohrubé
• 1 a 1/2 kypřicího prášku do pečiva
• 1/4 kávové lžičky skořice
• 70 g oleje
• 2 vejce
• 400 ml mléka
• špetka soli
• kakaový prášek na posypání
• olej, mouka na vymazání a vysypání pekáčku
Postup:
Do větší mísy postupně přidáváme navážené sypké suroviny, tj. Irbis Stévie, mouku, strouhané vlašské ořechy, kypřicí prášek, skořici i sůl.
Poté vařečkou sypké suroviny dobře promícháme.
Přidáme zbylé tekuté suroviny a vše důkladně promícháme.
Pekáček o rozměru cca 30 x 40 cm vymažeme olejem a vysypeme moukou.
Troubu vyhřejeme na cca 180 °C. Hotové těsto vlijeme do upraveného pekáčku a rovnoměrně rozetřeme.
Vložíme do vyhřáté trouby a upečeme při teplotě 180 °C cca 20 minut.
Po vychladnutí posypeme ořechy nebo kakaovým práškem a nakrájíme na řezy.