velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Olivový olejOlivová bábovka s rozmarýnem
Autor: Redakce300 g špaldové mouky
250 g krupicového cukru
200 ml olivového oleje
200 ml bílého vína
4 vejce
2 snítky čerstvého rozmarýnu
2 lžičky prášku do pečiva
1 lžička vanilkového extraktu
1/2 lžičky soli
máslo a kokos na vymazání formy
Vejce vyšlehejte s cukrem do světlé, husté pěny. Přidejte olej, víno, mouku, sůl, prášek do pečiva, vanilkový extrakt, nasekaný rozmarýn a míchejte, dokud nevznikne hladké, řidší těsto.
Formu na bábovku vymažte máslem a důkladně vysypejte kokosem.
Vlijte do ní těsto a vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 40-50 minut. Hotovou bábovku nechejte chvilku zchladnout, ale ještě vlahou ji opatrně vyklopte z formy. Podávejte posypanou kokosem.
Tip: Chcete-li se blýsknout opravdu mistrovským dílem, použijte místo klasické formy na bábovku nějakou ozdobnou. K dostání jsou nejrůznější motivy.
Připravila: Helena Hladíková, Foto: Gurmet