velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Podzimní sladkostiNadýchaný ořechový koláč
Autor: RedakceIngredience:
- 100 g bio másla
- 110 g bio špaldové hladké mouky
- 80 g bio moučkového cukru
- 4 bio vejce
- 160 g bio třtinového cukru
- 200 g bio vlašských ořechů
- 3 lžíce bio medu
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů
a připravte si rozevírací dortovou formu.
Smíchejte mouku, moučkový cukr a žloutek z jednoho vejce.
Na pánvi rozehřejte máslo, nechte odstát na pokojovou teplotu a přidejte ke směsi.
Těsto nalijte do vymazané dortové formy. Nyní si připravte náplň.
Ze tří bílků vyšlehejte sníh, přidejte 1 celé vejce, cukr, 150 g rozemletých vlašských ořechů a vše spolu pečlivě promíchejte.
Směs nalijte do dortové formy na těsto a rovnoměrně rozetřete. Následně smíchejte celé vlašské ořechy s medem a posypte jimi vrch koláče.
Pečte v troubě minimálně půl hodiny.
Kupujte BIO. Pro budoucnost!
Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíme lokálního dodavatele, máme navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.