velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
HruškyNadýchaný koláč s mascarpone
Autor: Redakce4 hrušky
1 bio citron
200 g mascarpone
180 g moučkového cukru
+ trocha na ozdobení
1 vanilkový cukr
3 vejce
100 ml oleje
300 g polohrubé mouky
1/2 sáčku prášku do pečiva
2 lžíce másla
1-2 lžíce mandlových lupínků
Hrušky oloupejte, nakrájejte na osminky
a ihned zakápněte citronovou šťávou, aby nezhnědly.
Mouku prosejte s práškem do pečiva a vmíchejte do ní nastrouhanou kůru z citronu.
V míse rozmíchejte mascarpone a přidejte vanilkový a moučkový cukr, vejce, olej a připravenou mouku. Dobře promíchejte.
Koláčovou formu vyložte pečicím papírem a nalijte do ní těsto. Poklaďte hruškami, pokropte rozehřátým máslem a posypejte mandlovými lupínky.
Vložte do trouby předehřáté na 175 °C a pečte asi 45 minut. Hotový koláč poprašte moučkovým cukrem.
Tip: Do náplně přidejte špetku mleté skořice.
Připravila: Blanka Poláčková / Foto: Jiří Poláček / Odpovědná redaktorka: Helena Hladíková