velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiMandlovo-mrkvová buchta
Autor: Redakce150 g mletých mandlí
300 g najemno nastrouhané mrkve
100 g polohrubé mouky (možno napůl smíchat s celozrnnou)
4 vejce
2 lžíce oleje
100 g krupicového cukru (nejlépe hnědého)
½ lžičky skořice
2 lžíce citronové šťáva
1 vanilkový cukr
1 prášek do pečiva
80 g čokolády (nejlépe mléčné)
bílkovo-citronová poleva
Žloutky a 80 g cukru vyšlehejte do pěny. Z bílků a zbylého cukru ušlehejte pevný sníh. Mouku prosejte a smíchejte s vanilkovým cukrem, práškem do pečiva, skořicí, nastrouhanou kůrou, mletými mandlemi a nasekanou čokoládou. Nastrouhanou mrkev smíchejte s olejem a spojte se sypkou směsí a žloutkovou pěnou. Zlehka vmíchejte sníh a těsto natřete do formy nebo pekáčku s vyšším okrajem, který jste vyložili papírem na pečení. Vložte do trouby vyhřáté na 180°C a upečte (špejlí vyzkoušejte správnou propečenou těsta). Vychladlý moučník potřete bílkovo-citronovou polevou.
Tip:
Do těsta vmíchejte lžíci nasekané kandované citronové nebo pomerančové kůry.