velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
CukrovíMandlové kuličky ze špaldové mouky
Autor: RedakceIngredience:
- 100 g bio másla
- 150 g bio třtinového cukru
- 1 bio vanilkový cukr
- 3 bio vejce
- 250 g bio namletých mandlí
- 250 g bio špaldové mouky
- bio moučkový cukr na obalení
- kůra z bio citronu
Postup:
Máslo nechte změknout na pokojovou teplotu.
Poté smíchejte s vanilkovým a třtinovým cukrem, přidejte vejce a vyšlehejte do pěny.
Přidejte citronovou kůru, mleté mandle a mouku.
Těsto důkladně propracujte, zabalte do folie a nechte v lednici odležet ideálně přes noc.
Ráno těsto vyválejte do tvaru válečku, ze kterého postupně oddělujte stále stejné dílky.
Do každého z nich vmáčkněte celou mandli a vytvarujte do kuliček.
Ty rozložte na plech vystlaný pečicím papírem a pečte při 160 stupních přibližně 15 až 20 minut.
Lehce vychladlé kuličky obalujte v moučkovém cukru a nechte odpočívat v chladu a suchu.
Kupujte BIO. Pro budoucnost!
Chceme-li podpořit lokální ekonomiku, není nám lhostejná příroda a životní prostředí, a navíc myslíme na budoucnost naši i našich dětí, měli bychom na to dbát zejména v uličkách mezi nákupními regály. Správným krokem, jak podpořit ekologické zemědělce, kteří přirozeně pečují o půdu, krajinu a hospodářská zvířata s maximální ohleduplností, je totiž nákup jejich bioproduktů. Tím, že zvolíme lokálního dodavatele, máme navíc jistotu, že bioprodukty neputovaly dlouhé kilometry přes půl světa. Distribuční cesty a dojezdové vzdálenosti jsou velmi krátké. To pomůže nejen přírodě, ale rovněž nám i budoucím generacím.