velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Doboroty, které děti milujiMaminčiny míša řezy
Autor: RedakceTěsto:
6 vajec
5 lžic moučkového cukru
2 polévkové lžíce oleje
6 polévkových lžic polohrubé mouky
1 lžička prášku do pečiva
4 polévkové lžíce Granko
Krém:
250 g másla
500 g měkkého tvarohu (tučného)
150 g moučkového cukru
(Hnědý rum)
Poleva:
120 g hořké čokolády
100 g másla
2 polévkové lžíce mléka
Žloutky vyšleháme s cukrem, postupně přidáme olej, prosátou mouku, prášek do pečiva a Granko. Do směsi jemně vmícháme ušlehaný tuhý sníh z bílků. Těsto nalijeme do předem vymazaného a hrubou moukou vysypaného plechu. Pečeme v předehřáté troubě na 180°C asi 10 minut. Mezitím si připravíme jemný krém z tvarohu, másla a cukru. Pro lepší chuť můžeme přidat i kapku hnědého rumu. Krém rozetřeme na vychladlý piškot a necháme vychladit. Zatuhlý moučník polejeme hladkou polevou připravenou ve vodní lázni z rozpuštěného másla, nalámané čokolády a mléka. Po vychlazení můžeme krájet na porce a servírovat.
Foto: Granko