velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sváteční tapasLososové rolky s avokádem
Autor: Redakce
Suroviny:
200 g uzeného lososa
100 g lučiny
1 lžíce sekaného čerstvého kopru
½ avokáda
⅓ salátové okurky
pepř
Postup:
Na potravinářskou folii klaďte plátky uzeného lososa. Na ně namažte v tenké vrstvě lučinu s trochou nasekaného kopru a čerstvě mletého pepře.
Doprostřed položte podélně nakrájené avokádo a salátovou okurku a pomocí folie zabalte do rolky.
Rolku dejte do lednice na zhruba dvě hodiny ztuhnout a pak ji nakrájejte na jednotlivé kousky.
Tip na servírování: Dortový stojan z teakového dřeva Ø20 cm
Všechny dorty, zákusky i slané pochutiny krásně vyniknou na dortovém stojanu z recyklovaného teakového dřeva. Každý kousek je originál, který se pyšní jedinečnou organickou kresbou. Skvěle vynikne i jako designový doplněk na vašem stole a je ideální pro focení vašich pokrmů. Cena 762 Kč. Dostupné na e-shopu Kulinaria zde.
Sváteční hodování i silvestrovská párty, co má styl? Pozvěte na ně letos tapas a cavu
Vánoční svátky a Silvestr jsou ty pravé příležitosti užít si s rodinou a přáteli skvělé jídlo a pití. Zkuste letos vsadit na španělské jednohubky tapas a cavu – výborné šumivé víno, které si v chuti nezadá s pravým francouzským šampaňským.
Až letos budete plánovat sváteční pohoštění ke stromečku nebo na silvestrovskou párty, zkuste zapomenout na chlebíčky a místo toho se vrhněte do světa španělských tapas. Jsou jednoduché, vypadají luxusně a nabízejí pravý gurmánský zážitek. Inspirovat se můžete například třemi recepty od známé foodblogerky Svatavy Vaškové alias Coolinářky. „Efekt tapas ještě znásobíte působivým servírováním. Spíše než porcelán s vánoční tematikou se přitom hodí jednoduché, ale elegantní dřevěné misky, talíře, podnosy či prkénka,“ dává tip Barbora Kovandová, výkonná ředitelka společnosti Blex, která se specializuje na výrobu a prodej kuchyňského náčiní a provozuje e-shop Kulinaria.cz.
K tapas jedině cava! Španělská sestra pravého šampaňského vás nadchne
Dáte-li letos tapas šanci, určitě je nezapomeňte doplnit španělským šumivým vínem cava, které lze po právu nazvat španělským šampaňským. Je totiž vyráběna úplně stejnou metodou jako její známější francouzský bratr. Pokud nejste opravdový znalec, rozdíl v chuti nepoznáte.
„Cava je kvalitní a chutné šumivé víno a v České republice jeho popularita rychle roste. Se sklenkou tohoto šumivého vína podtrhnete jakýkoliv druh jídla: maso, ryby, mořské plody, sýry, uzeniny i dezerty.
Chuť cavy charakterizují svěží ovocné tóny a praskání jemných bublinek na jazyku. Nejlépe si ji vychutnáte vychlazenou na teplotu 5 až 8 °C. Pokud ji přechladíte, riskujete, že ztratí jemné nuance chutí a vůní, které ji činí tak lahodnou. Podávejte ji ve vysoké sklence „flétně“, která zpomaluje vyprchávání bublinek.