velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
V hlavní roli medLívance se skořicovým máslem
Autor: Redakce300 g hladké mouky
300 ml plnotučného mléko
2 vejce
1 prášek do pečiva
1 lžíce krystalového cukru
1 lžíce medu + k podávání
špetka soli
máslo
Máslo na ochucení:
80 g změklého másla
1 lžička mleté skořice
2 lžičky třtinového cukru
Změklé máslo promíchejte v misce se skořicí a cukrem a vytvarujte váleček.
Zabalte ho do fólie a nechejte v chladničce ztuhnout.
Do velké mísy prosejte mouku, prášek do pečiva a špetku soli.
Přidejte cukr, vejce a dobře promíchejte.
Za stálého míchání přilévejte mléko a nakonec vmíchejte med.
Na pánvi rozehřejte máslo, naběračkou nalévejte těsto a vzniklé placičky osmažte z obou stran dozlatova.
Lívance podávejte s kolečkem skořicového másla a přelité medem.
Tip: Ochucené máslo se hodí na pečení i na omaštění kaší.
Připravila: Helena Hladíková Foto: Petra Hajská, Ola Chytrá, Gurmet