velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
SladkostiListový koláč s kaki
Autor: Redakce250 g listového těsta
150 ml meruňkového džemu
1 lžička sušených květů levandule + trocha na ozdobení
2 zralá kaki
2-3 lžíce mandlových lupínků
zelená petrželka
Těsto rozválejte dotenka, vyplňte jím koláčovou formu vyloženou pečicím papírem a dno těsta propíchejte vidličkou.
Kaki přepulte a vydlabejte dužinu, kterou nakrájejte na plátky nebo kousky.
Těsto stejnoměrně potřete vrstvou meruňkového džemu, posypte podrcenou levandulí a poklaďte nakrájeným kaki.
Posypte mandlovými lupínky a vložte do trouby předehřáté na 200 °C.
Pečte asi 8 minut, pak teplotu mírně snižte a dopečte dozlatova.
Ozdobte trochou levandule a podávejte.
Tip: Koláč můžete také posypat kokosem či jinými jedlými květy podle chuti.
Připravila: Blanka Poláčková
Foto: Jiří Poláček, Gurmet
Odpovědná redaktorka: Helena Hladíková