velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jednoduše a rychleLahodné kuře
Autor: Redakce"Hledáte jednoduchý a rychlý recept, kterým ohromíte své blízké? Vyzkoušejte obměnu tradičního pečeného kuřete. K němu připravte šťouchané brambory a dokonalý nedělní oběd je na světě," říká Andrea Zpěváková Dostálová z Českého ghíčka, které vám tento recept přináší.
Suroviny:
Celé kuře
(či čtvrtky - dle počtu osob, ideálně z domácího chovu)
na každou osobu půl jablka
4 lžíce ghí od Českého ghíčka
kmín
majoránka (ideálně čerstvá)
sůl
Postup:
1. Kuře osolíme, okmínujeme a položíme do vymazaného pekáče.
2. Poklademe ho jablky, čerstvou majoránkou a hoblinkami ghí od Českého ghíčka.
3. Kuře pečeme do zlatova v předehřáté troubě.
Tip: Vařte zdravě!
Ghí od Českého ghíčka se stalo pro všechny, kdo chtějí vařit chutně a zdravě nepostradatelnou ingrediencí v kuchyni. Má totiž mnoho skvělých vlastností - báječně chutná, voní, nepřepaluje se, obsahuje vitamíny A, D, E, K a navíc je bez mléčné bílkoviny. Také se nemusí chladit a vydrží alespoň 12 měsíců. Koupíte ho v mnoha velikostech, variantách (klasické, bio či kozí), s mnoha příchutěmi (se solí a česnekem, s kurkumou a pepřem, se skořicí a vanilkou, s chilli...) na www.ceskeghicko.cz. A kromě slaných variant tady myslí i na děti a mlsouny s Ghítelami, které jsou zdravou variantou sladkých pomazánek.
Zdroj: www.ceskeghicko.cz