velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Něco na neděliKynutý knedlík s houbovou omáčkou
Autor: RedakcePočet porcí:
4 porce
Ingredience:
400 g žampionů
0,2 l zeleninového vývaru
0,3 l smetany
0,2 l bílého vína
10 g šalotky
50 g másla
olej
cukr
drcený kmín
sůl
pepř
kynutý knedlík
(např od PASTELÁKOVI)
Postup:
1. Do rozpáleného oleje nasypeme jemně nakrájenou šalotku a necháme zesklovatět. Poté přidáme nahrubo nakrájené žampiony a orestujeme.
2. Zalijeme bílým vínem a necháme svařit. Přidáme zeleninový vývar, smetanu, sůl, pepř a kmín.
3. Vše zredukujeme na mírném plamenu po dobu 20 minut.
4. Můžeme dochutit cukrem a na zjemnění přidat máslo.
5. Podáváme s kynutým karlovarským knedlíkem.
Houbová sezóna je v plném proudu, a proto ani zde nesmí chybět recept na houbovou omáčku, v níž krásně zužitkujete své lesní úlovky. Houbovou omáčku na bílém víně a se zeleninovým vývarem si zamilujete, zvlášť pokud jako přílohu zvolíte tradiční karlovarský knedlík. Doporučujeme kynutý knedlík od společnosti PASTELÁKOVI, s. r. o., který získal ocenění Regionální potravina v Karlovarském kraji v roce 2020. Ve firmě dbají na poctivou ruční práci a lokální ingredience. Díky tomu knedlík chutná stejně tak dobře jako domácí.
Zdroj: www.regionalnipotravina.cz