velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Letně a lehceKuskus s francouzskou čočkou a kuřecím prsem
Autor: Redakce4 porce
Ingredience:
200 g kuskusu Menu Gold
120 g francouzské čočky Menu Gold
200 ml zeleninového vývaru
400 g kuřecích prsou
Grilovací koření
20 ml olivového oleje
400 g drcených rajčat
20 g cukru krystal
Sůl
Bazalka, oregano
Postup:
Kuřecí prsa omyjeme, usušíme ochutíme grilovacím kořením a zakápneme olejem.
Necháme přes noc marinovat. Poté je zprudka opečeme a dáme dopéct do trouby předehřáté na 180 °C na cca 10 minut.
Kuskus vložíme do mísy, osolíme, zakápneme olejem, zalijeme dvojnásobným množstvím horkého vývaru, promícháme vidličkou a přiklopíme.
Necháme cca 10 minut odstát, důkladně metličkou rozdrobíme a necháme vychladnout. Francouzskou čočku vložíme do vroucí vody a uvaříme dle návodu na obalu. Scedíme a smícháme s kuskusem.
Drcená rajčata ohřejeme, dochutíme solí, cukrem a bylinkami.