velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Japonská kuchyněKuřecí yakitori
Autor: Redakce400 g vykostěného kuřecího masa (můžete přidat i kuřecí játra a srdíčka)
hotová omáčka yakitori
1 větší svazek mladých cibulek i s natí
Maso a případně i vnitřnosti nakrájejte na stejně velké kousky o velikosti jednoho sousta a dejte do misky.
Zalijte omáčkou a nechte několik hodin rozležet. Bambusové špízy namočte do studené vody a střídavě na ně napichujte kousky masa nebo i vnitřností spolu se špalíčky cibule.
Zbylou cibulku nakrájejte podélně na tenké proužky a zalijte studenou vodou.
Špízy opečte na rozpáleném grilu nebo grilovací pánvi a během pečení je potírejte omáčkou.
Podávejte s nakrájenou cibulkou a mističkou omáčky k namáčení.
Tip: Pokud neseženete omáčku yakitori už hotovou, můžete si ji připravit smícháním 2 lžiček třtinového cukru, 60 ml saké, 60 ml vody, 125 ml sójové omáčky a 125 ml sladkého rýžového vína mirin.