velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Lehké večeřeKuřecí satay s arašídovou omáčkou a rýžovými nudlemi
Autor: Redakce4 porce
Ingredience:
400 g rýžových nudlí Menu Gold
600 g kuřecích steaků
120 g sekaných arašídů
lístky koriandru
Marináda:
2 stroužky česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
2 lžíce sójové omáčky
1 lžička kari
Sůl
Pepř
Omáčka:
řepkový olej
1 šalotka
2 stroužky česneku
1 lžíce strouhaného zázvoru
150 g arašídového másla
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce cukru
300 ml kokosového mléka
2 dcl kuřecího vývaru
Limeta dle chuti
Postup:
Kuřecí steaky omyjeme, osušíme a nakrájíme na delší nudličky. Promícháme s marinádou a necháme ideálně přes noc odpočinout. Poté maso napichujeme na špejle a opékáme je ze všech stran, dokud nejsou hotové.
Rýžové nudle uvaříme podle návodu na obalu.
V hrnci na rozehřátém oleji zarestujeme nadrobno nakrájenou šalotku, česnek a zázvor. Poté přidáme zbytek ingrediencí na omáčku a 10 minut provaříme. Hustotu omáčky upravujeme kuřecím vývarem.
Rýžové nudle se špízem a arašídovou omáčkou servírujeme posypané opraženými arašídy a čerstvým koriandrem.
Tipy na přípravu rýžových nudlí
Rýžové nudle mají tendenci vařit se rychle, takže postupujte podle pokynů na obalu, aby nebyly převařené nebo naopak tvrdé. Po dovaření je sceďte a propláchněte studenou vodou, aby se zastavilo vaření a zůstaly pružné. Než je použijete v receptu, nechte je dobře okapat. Rýžové nudle mohou být delší, než byste v určitém pokrmu chtěli. Po uvaření je můžete snadno nakrájet na požadovanou délku.
Produktový tip:
Menu Gold Rýžové nudle Bun Gao
Rýžové nudle nejsou jen součástí asijských kuchyních, ale díky své lehkosti, univerzálnosti a vynikající chuti se staly se i mezinárodní lahůdkou, která se hodí do mnoha receptů. Nudle jsou tenké, pružné a vyrobené z rýžové mouky nebo škrobu. Jejich výhodou je krátká doba vaření.
www.menugold.cz