velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Jedná pánevKuře s rajčaty a olivami
Autor: Redakce3 lžíce olivového oleje
3 velká kuřecí prsa bez kůže
1 šalotka
1/2 malého pórku
2 řapíky celeru
125 ml suchého bílého vína
150 g oliv odrůdy Kalamata
300 g cherry rajčat
1 hrst tymiánu
+ trocha na ozdobení
sůl
čerstvě mletý pepř
Maso nakrájejte na velké kousky a osolte ho a opepřete.
Ve velké pánvi rozehřejte 2 lžíce oleje a restujte v něm maso po dobu 4-6 minut z každé strany. Vyndejte z pánve a dejte stranou na talíř.
Teplotu snižte a přilijte zbývající olej. Vsypte pokrájenou šalotku, pórek, celer a špetku soli. Poduste doměkka (bude to trvat asi 5 minut).
Maso vraťte zpátky do pánve a zalijte vínem. Počkejte, dokud se většina tekutiny neodpaří, a pak přidejte olivy, rajčata a dochuťte solí a pepřem.
Občas promíchejte a vařte 4-6 minut, dokud maso nebude hotové. Podávejte posypané lístky tymiánu.
Info: Olivy tradiční odrůdy Kalamata poznáte podle špičatého, podlouhlého tvaru.
Pocházejí z řecké oblasti Kalamata a jejich chuť je zcela jedinečná.
Připravila: Helena Pokorná Hladíková
Foto: Stockfood