velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Letní ovoceKuře na meruňkách
Autor: Redakce4 kuřecí prsa
1 červená cibule
6 meruněk
70 g meruňkového džemu
80 g hrubozrnné hořčice
3 lžíce olivového oleje
2 lžíce červeného octa
sůl
Postup:
V misce smíchejte džem, hořčici, 2 lžíce oleje a ocet.
Kuřecí maso osolte a pomažte hořčičnou směsí.
Pokud máte čas, nechte chvilku marinovat.
Cibuli nakrájejte na klínky, vsypte do pekáčku, podlijte trochou vody a položte na ni maso.
Pečte v troubě předehřáté na 200 °C po dobu 30-40 minut.
Meruňky rozpulte a řeznou stranou osmažte na pánvi na rozpáleném oleji. Na posledních 10 minut pečení je přidejte do výpeku ke kuřeti.
Tip: Podávejte s těstovinovou rýží (můžete do ní vmíchat i hrst mandlí a rozinek) nebo s pečivem.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Gurmet