velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Bez masaKung Pao s rýží
Autor: RedakceIngredience:
2 plátky seitanu nebo tofu
2 lžíce plnotučné hořčice
2 lžíce sojové omáčky
2 lžíce javorového sirupu
3 lžíce oleje hrst arašídů
2 jarní cibulky
1 mrkev
8 ředkviček
½ žluté papriky
2 lžíce arašídového másla
160 g rýže
Postup:
Seitan nakrájíme na proužky, smícháme s olejem, sójovou omáčkou, javorovým sirupem a hořčicí. Necháme ho odležet a mezitím nakrájíme všechnu zeleninu. Zároveň dáme vařit rýži.
Na pánvi si na oleji krátce osmahneme cibulku a arašídy. Když začne cibulka zlátnout, přidáme mrkev a seitan. Po chvíli dáme na pánev papriku a ředkvičky. Ty už tam necháme jen pár minut, aby byly křupavé. Nakonec přimícháme arašídové máslo a zředíme vodou dle potřeby.
Recept je z Kuchařky na celý rok od MaruškyVeg. Více chutných rostlinných receptů k dispozici po registraci na www.tvojevyzva.cz