velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
MasoKrůtí šnečci na koňaku
Autor: Redakce650 g krůtích prsou
150 g plátků uzené šunky
3 lžíce koňaku
1 lžíce worcesterské omáčky
1 lžíce sójové omáčky
1 lžíce citronové šťávy
3-4 lžíce olivového oleje
sušený tymián
sůl
čerstvě podrcený černý pepř
Maso omyjte, osušte, nakrájejte na plátky a naklepejte. Každý plátek potřete z obou stran solí a pepřem, položte na něj plátek šunky a zarolujte. Roládičky nakrájejte na kolečka asi 1,5 cm široká a napichujte je na špejle předem potřené olejem. V misce rozmíchejte koňak, citronovou šťávu, olivový olej, worcester, tymián a sójovou omáčku. Marinádou potřete ze všech stran masové šnečky, zakryjte a nechte alespoň 3 hodiny v chladu rozležet. Špízy opečte na pánvi nebo ugrilujte v troubě či na grilu (asi 5 minut z každé strany). Podávejte s opečenými bramborami nebo jen se zeleninou.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková