velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Okurková sezónaKrůtí placičky s okurkovou salsou
Autor: Redakce500 g krůtího masa bez kostí
2 lžíce jogurtu
1 vejce
2 feferonky nebo kousek červené papriky
1 malá šalotka
3-4 plátky toastového chleba
2 lžíce najemno nakrájené zelené petrželky
sůl / mletý pepř
rostlinný olej
Salsa:
1 středně velká okurka hadovka
2 čerstvé feferonky
70 ml olivového oleje
1 lžíce citronové šťávy
sůl / pepř / stroužek česneku
Maso nakrájejte na kousky, přidejte nakrájené feferonky a šalotku a vše umelte v mlýnku na maso. Chleba rozmixujte na strouhanku.
Umleté maso vymíchejte s vejcem, přidejte jogurt, sůl, pepř a petrželku a podle potřeby zahustěte strouhankou. Ze vzniklé směsi vytvořte placičky a smažte je na rozehřáté pánvi vytřené olejem.
Okurku na salsu omyjte nebo oloupejte, rozkrojte podélně napůl a odstraňte semínka. Dužinu nakrájejte na drobné kostičky a nasypte je do misky vytřené stroužkem česneku.
Přidejte najemno nasekané feferonky, citronovou šťávu, olej, podle chuti pepř a sůl a dobře promíchejte. Nechte trochu vychladit a podávejte společně s placičkami.
Tip: Okurková salsa se báječně hodí k různým grilovaným dobrotám, jako jsou burgery, špízy apod.
Připravila: Blanka Poláčková
Foto: Jiří Poláček
Odpovědná redaktorka: Helena Hladíková