velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Semínka a k tomu...Krůtí karbanátky v křupavém kabátku
Autor: Redakce350 g mletého krůtího masa
1 vejce
1 lžíce černého sezamu
1 lžíce chia semínek
2 lžíce konopných semínek
2 lžíce dýňových semínek
40 g červené papriky nebo chilli papričky
1 lžička pasty z medvědího česneku
nasekaná zelená petrželka
sůl, čerstvě mletý pepř
strouhanka podle potřeby
semínka na obalení
olej na smažení
Mleté maso důkladně vymíchejte s vejcem a přidejte všechna semínka, nadrobno nakrájenou papriku, medvědí česnek a najemno nakrájenou zelenou petrželku.
Znovu dobře promíchejte, podle potřeby můžete zahustit prosetou strouhankou.
Z hmoty utvořte menší karbanátky a obalte je ve směsi semínek nebo strouhance.
Karbanátky osmažte na pánvi na oleji či v troubě na plechu vyloženém pečicím papírem.
Podávejte s různě upravenými bramborami nebo pečivem a zeleninovým salátem.
Tip: Karbanátky samozřejmě můžete připravit i ze směsi hovězího a vepřového masa, ale krůtí či jiné drůbeží maso je lehčí a zdravější variantou.