velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké...Krtkův dort na plech
Autor: RedakceIngredience:
· 2 vejce
· 50 g třtinového cukru
· 70 g hořké čokolády (ideálně klasická na vaření, kolem 67 % kakaa)
· 50 g másla
· 150 g hladké špaldové/Univerzální mouky* Babiččina volba
· 1 PL kakaa
· 1 ČL prášku do pečiva
*Babiččina volba Univerzální - k dostání ve vybraných Hypermarketech Albert.
Na dokončení:
· drobné ovoce
· čerstvá bylinka
· šlehačka
Postup
Rozehřejte troubu na 160 °C. V rendlíku nechte rozpouštět čokoládu s máslem a mezitím v míse vyšlehejte do světlé pěny celá vejce s cukrem.
Rozpuštěnou čokoládu s máslem míchejte stěrkou a nechte stranou chladnout. V misce zatím smíchejte mouku Babiččina volba, kakao a kypřicí prášek.
Do vajec opatrně přilévejte vlahou čokoládovou směs a zašlehávejte.
Když je plně zapracovaná, udělejte totéž se suchou směsí.
Těsto vychází na malý pekáček.
Pečte 15 minut a během pečení troubu neotevírejte.
Po vychladnutí nakrájejte na kostky.
Podávejte se šlehačkou, čerstvým ovocem a bylinkou.
Kvalitní mouka
aneb základ každého pečení
Kvalitní hořká čokoláda ve spojení s oříškovou chutí a aroma. Jak toho lze dosáhnout? Využijte při pečení dezertu špaldovou mouku značky Babiččina volba, která je oproti mnohým jiným moukám na trhu přesně tím, co slibuje - kvalitní z pravých (prastarých) odrůd pšenice špaldy. Špaldová mouka obsahuje cenné složky z celého špaldového zrna (z obalu, endospermu i klíčku). Dalším plusem špaldových mouk je, že obsahují vysoké množství vlákniny, bílkovin a jiných minerálních látek. To ale bohužel neplatí pro všechny špaldové mouky na trhu.
V České republice zatím neexistuje legislativa, která by regulovala množství pšenice špaldy, které musí tato mouka obsahovat. Tak se vám může jednoduše v regálech dostat pod ruku mouka s tímto názvem, obsahující genomy pšenice seté, která vám slíbenou oříškovou chuť a benefity špaldy rozhodně neposkytne. Pokud ale sáhnete po mouce značky Babiččina volba, můžete se spolehnout, že odpovídající kvalitu opravdu kupujete. Mouky této značky totiž pravidelně procházejí přísným testováním v nezávislé certifikované odborné laboratoři a udržují si tak svou naměřenou hodnotu pšenice špaldy.