velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
KoláčeKreolský koláč
Autor: RedakceKreolský koláč
1 balení hotového křehkého těsta
2 vejce
4 lžíce krystalového cukru
60 g strouhaného kokosu
150 ml mléka
50 ml rumu
4 střední jablka
4 lžíce rozinek
špetka soli
Troubu rozehřejte na 180 °C.
Těsto vyválejte do kruhu a navinuté na válečku ho přeneste do formy. Okraje by měly být asi 2 cm vysoké. Korpus 10 minut předpečte. Mezitím ušlehejte vejce s cukrem do pěny, přimíchejte strouhaný kokos, mléko, rum a špetku soli. Jablka oloupejte, odstraňte z nich jádřince a nakrájejte je na slabé plátky. Na předpečený koláč nalijte polovinu kokosového krému, na něj rozložte polovinu plátků jablek, posypte je polovinou rozinek (můžete předtím namočit do rumu či vlažného čaje, aby byly vláčnější) a vše ještě jednou zopakujte. Koláč vložte do trouby a dopečte ještě 15 minut dokřupava. Teplý koláč můžete podávat s kopečkem smetanového jogurtu.
foto: David Turecký