velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
PolévkyKrémová polévka z artyčoků
Autor: RedakceIngredience
2 lžíce extra panenského olivového oleje
2 pórky, pouze bílá část, dobře omyté
a nakrájené na kousky
1 stroužek česneku, jemně nasekaný
1 malá oloupaná a nakrájená brambora
225 g mražených nebo konzervovaných artyčokových srdíček, rozmražených
475 ml kuřecího vývaru
1/2 lžičky soli
1/4 lžičky čerstvě mletého černého pepře
25 g plus 65 g sýra mascarpone
5 g nasekané pažitky na ozdobu
Postup
Ve velkém hrnci na středním ohni rozehřejte olivový olej.
Přidejte pórek a česnek a promíchejte.
Přidejte brambory a za častého míchání je pět minut vařte. Přidejte artyčoky, vývar, sůl a pepř a vařte, dokud zelenina nezměkne, asi 20 minut.
Pomocí ručního mixéru polévku rozmixujte na pyré. Přidejte 25 g mascarpone a znovu rozmixujte.
V malé misce rozmíchejte zbývající mascarpone, aby změklo.
Naberte polévku do misek. Na každou polévku dejte lžíci změklého sýra mascarpone a posypte ji pažitkou.
Zdroj: Everli