velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
PolévkyKrém z bílých fazolí s krevetami
Autor: Redakce4 porce
Ingredience
200 g fazole bílá velká Menu Gold
1 cibule
slunečnicový olej
2 stroužky česneku
zeleninový vývar
1 plechovka kokosového mléka
120 g loupaných krevet
1 snítka koriandru
sůl
pepř
Postup
Fazole přes noc namočíme do vlažné vody.
Na druhý den slijeme a v nové vodě uvaříme do měkka.
V hrnci zarestujeme na oleji nadrobno nakrájenou cibuli, do které přidáme po chvilce nadrobno nasekaný česnek.
Jakmile se rozvoní, přidáme uvařené fazole a zalijeme zeleninovým vývarem. Vaříme na mírném ohni do změknutí, následně vše rozmixujeme.
Zjemníme kokosovým mlékem a dosolíme podle chuti. Krevety osolíme, opepříme a zprudka opečeme na pánvi.
Polévku na talíři ozdobíme krevetami a ochutíme natrhaným čerstvým koriandrem.