velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ZvěřinaKostky z divočáka se širokými nudlemi
Autor: Redakce2 lžíce olivového oleje
1 velká bílá cibule
1 kg masa z divočáka
1 plechovka krájených rajčat
3 bobkové listy
6 stroužků česneku
3 sušené chilli papričky
1 svitek skořice
5 hřebíčků
3 kousky sušených rajčat
3 ančovičky (nebo 1 lžička sardelové pasty)
hrst oregana
hrst bazalky
hrst šalvěje
1 lžíce červeného vinného octa
250 ml červeného vína
široké nudle k podávání
parmazán na posypání
sůl
pepř
V pánvi rozpalte olej a nechte v něm zesklovatět nahrubo pokrájenou cibuli. Pak na ní ze všech stran osmažte na kostky nakrájené maso. Přidejte rajčata i s nálevem, bobkové listy, podrcený česnek, chilli, skořici, hřebíčky, sušená rajčata, ančovičky, oregano, bazalku, šalvěj, ocet, sůl a pepř. Vlijte víno, zakryjte poklicí a pomalu duste alespoň 2 hodiny, dokud se maso téměř nezačne rozpadat. Mezitím uvařte v osolené vroucí vodě nudle podle návodu na obalu. Před podáváním vyjměte bobkové listy a svitek skořice. Podávejte s nudlemi, posypané nastrouhaným sýrem.
Tip: Jako přílohu můžete připravit také noky, domácí knedlík nebo servírovat jen krajíce čerstvého chleba.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Gurmet