velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
LuštěninyKořeněná dýně s cizrnou
Autor: Redakce1 menší máslová dýně
400 g sterilované cizrny
2 lžíce červené kari pasty
400 ml kokosového mléka
2 lžíce rostlinného oleje
sůl
čerstvý koriandr
kokosové lupínky k podávání
Dýni oloupejte, lžící vydlabejte semínka a dužinu nakrájejte na kostky.
V hrnci rozpalte olej a přidejte k němu kari pastu.
Asi minutu nebo dvě restujte, pak přidejte dýni a cizrnu.
Promíchejte, osolte a zalijte kokosovým mlékem.
Přiveďte k varu a vařte 20-30 minut, dokud dýně nebude měkká a kokosové mléko se nezredukuje na hustší omáčku.
Posypte nasekaným koriandrem a podávejte spolu s kokosovými lupínky.
Tip: Jako příloha se nejlépe hodí bulgur, který je výborným zdrojem vlákniny, vitaminů a minerálů. Například ve srovnání s běžnou rýží má nižší glykemický index, což znamená, že energie z něj se uvolňuje postupně, a vy se budete cítit delší dobu nasyceni.