velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Inspirace do kuchyněKedlubnové karbanátky se špenátem a sýrem
Autor: RedakceToužíte si dát k obědu nebo k večeři něco lehkého a svěžího už jen na pohled? A aby vás příprava jídla ideálně nestála moc času? Pak by vás mohly nadchnout naše kedlubnové karbanátky se špenátem, kde nesmí samozřejmě chybět sýr. Jednoznačně doporučujeme lehce nažloutlý dlouho zrající tvrdý sýr Roztomilák z malé sýrárny z podhůří Jeseníků „Roztomilé sýry". Při každém zakousnutí ucítíte v ústech mnoho drobných sýrových křupinek, které se rozplynou na jazyku a zanechají po sobě neodolatelnou chuť s lehkým nádechem oříšků. Tento jedinečný sýr si vloni v Olomouckém kraji vysloužil prestižní ocenění Regionální potravina.
Počet porcí: 4 porce
Doba přípravy: 60 minut
Ingredience:
350 g kedlubny
150 g jáhel
50 g špenátu
2 vejce 80 g tvrdého sýra Roztomilák od PROFI MP STAVBY s. r. o.
sůl, pepř, tymián, sušený česnek
Postup:
1. Kedlubny oloupeme a nastrouháme nahrubo, poté smícháme s nasekaným špenátem, vařenými jáhlami a vejcem. Nakonec přidáme sýr a dochutíme.
2. Naplníme košíčky řidší směsí a pečeme 12 minut při 180 °C.
Zdroj fotografií a receptů: regionalnipotravina.cz