velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Mořské plodyKari rýže s krevetami
Autor: Redakce4 porce
Ingredience:
400 g rýže jasmínové Menu Gold
200 g květáku
200 g baby mrkve
slunečnicový olej
480 g loupaných krevet
1 lžička kari
1 jarní cibulka
sůl
pepř
Postup:
Rýži jasmínovou uvaříme podle návodu na obalu.
Květák rozdělíme na menší růžičky. Společně s baby mrkví jej vložíme do vroucí osolené vody, cca 3 minuty povaříme a ihned zchladíme v misce se studenou vodou.
Poté je v pánvi na rozpáleném oleji zprudka zarestujeme. Krevety omyjeme, osušíme, osolíme a opepříme.
K zelenině v pánvi přidáme krevety, kari, nadrobno nakrájenou jarní cibulku a opečeme. Ke konci přidáme uvařenou jasmínovou rýží a promícháme.
Servírujeme teplé jako hlavní jídlo.