velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Sladké...Karamelové rohlíčky
Autor: Redakce210 g hladké mouky
70 g moučkového cukru
140 g másla
140 g mletých ořechů
1 lžíce kakaa
2 žloutky
citronová kůra
Krém:
1 plechovka Tatra Salko nebo Tatra Salko karamel
250 g másla
Z mouky, másla, cukru, ořechů, kakaa, žloutků a citronové kůry vypracujte hladké těsto. Zabalte ho do fólie a nechejte půl hodiny odležet v ledničce. Pak těsto vyválejte a pomocí formičky vykrajujte rohlíčky (nemáme-li formičku na rohlíčky, vykrajujte jiné tvary). Ty vyskládejte na plech vyložený pečicím papírem a pečte v troubě předehřáté na 180 °C dorůžova. Vychlazené, předem zkaramelizované Salko nebo Salko karamel vyšlehejte s máslem na hladký krém, který pak pomocí cukrářského sáčku nastříkejte na rohlíčky. Nechte je ztuhnout a poté namáčejte do čokoládové polevy.
Tip: Rohlíčky můžete posypat barevným zdobením nebo kokosem.