velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
RybyKapr pečený v pivu
Autor: Redakce1 kapr
200 g másla
500 ml piva 12°
hladká mouka
3 stroužky česneku
sladká mletá paprika
sůl
Kapra vykuchejte a naporcujte. Každou porci potřete česnekem rozetřeným se solí. Mouku dobře promíchejte s mletou paprikou a obalte v ní jednotlivé kousky masa. Pekáček vytřete máslem, naskládejte do něj porce ryby kůží nahoru, poklaďte je hojně plátky másla a vše zalijte pivem. Vložte do trouby vyhřáté na 200°C, po chvíli teplotu snižte na 180 °C a kapra upečte doměkka. Podávejte s pečenými bramborami a čerstvým salátem.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková