velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
KakaoKakaové flameri
Autor: Redakce600 ml mléka, špetka soli, špetka skořice, špetka chilli nebo hřebíčku (záleží na chuti), 30 - 40 g kvalitního kakaa, 70 g dětské krupičky, 40 g cukru, 25 g másla, čerstvé ovoce, rybízový nebo brusinkový kompot (nebo džem), hoblinky čokolády
Mléko se špetkou soli, kakaem, skořicí, cukrem a dětskou krupičkou uveďte za stálého míchání do varu. Vařte zvolna několik minut do zhoustnutí a potom vmíchejte máslo. Hmotu nalijte do studenou vodou vypláchnutých malých tvořítek (misek, formiček, silikonových tvarů), nechte v chladu vychladnout a ztuhnout. Vyklopte z formiček, přelijte kompotem nebo rozvařeným džemem, ozdobte ovocem a hoblinkami čokolády.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková