velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
ŠvestkyJogurtový závin se švestkami a mákem
Autor: RedakceIngredience:
- 300 g bio hladké mouky
- 70 g bio másla
- 150 g bio jogurtu
- bio mletý mák
- 30 bio švestek
- ½ hrnku bio třtinového cukru
- bio mletá skořice
- bio vejce
- bio moučkový cukr
Postup:
Troubu předehřejte na 180 stupňů.
Smíchejte mouku, špetku soli, změklé máslo, jogurt a vypracujte hladké těsto.
To rozdělte na dvě části, každou z nich vyválejte na tenký obdélník, posypte mákem, poklaďte důkladně omytými vypeckovanými švestkami, dle chuti pocukrujte a posypte skořicí.
Horní a dolní okraj zahněte dovnitř, těsto srolujte a položte na plech vyložený pečicím papírem spojem dolů.
Záviny propíchejte vidličkou, potřete rozšlehaným vejcem a posypte třtinovým cukrem.
Pečte v troubě asi půl hodiny.