velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
MasíčkoJehněčí kýta na rozmarýnu
Autor: Redakceasi 1 kg vykostěné jehněčí kýty
4 stroužky česneku
100 g anglické slaniny
několik větviček rozmarýnu a tymiánu nebo 1/2 lžičky sušeného rozmarýnu a 1/4 lžičky sušeného tymiánu
sůl, pepř
25 g másla,
2 cibule
Polovinu slaniny naškrábejte, česnek prolisujte a přidejte najemno nakrájené nebo sušené bylinky, sůl a pepř.
Důkladně promíchejte a vzniklou pastou potřete jehněčí kýtu.
Maso upravte do válečku a zajistěte nití.
Do vymazaného pekáče dejte nadrobno nakrájenou zbylou slaninu a pokrájenou cibuli.
Vložte do trouby předehřáté na 170 °C a nechte pár minut společně opéct.
Poté přidejte maso, máslo, podlijte vývarem nebo vodou a upečte do měkka (první 30-45 minut pečte přikryté poklicí, pak ji odstraňte a během pečení podle potřeby podlévejte). Podávejte s dušenými fazolkami či jinou zeleninou nebo s vařenými bramborami.
Tip: Maso můžete podlít trochou červeného vína a místo rozmarýnu a tymiánu přidat jalovec.