velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
MasoJehněčí kotlety s restovanou zeleninou
Autor: RedakceIngredience:
5 vykostěných jehněčích kotlet
4 lžíce olivového oleje
300 g cherry rajčat
1 citron
4 stroužky česneku
2 lžičky sušeného oregana
1 lžička sušené bazalky
200 g těstovinové rýže
55 g rukoly
2 lžíce extra panenského olivového oleje
25 g čerstvého oregana
25 g petrželky sůl a pepř
POSTUP:
Jehněčí kotletky osolte a opepřete z obou stran a opečte je dozlatova na pánvi na olivovém oleji. Do pekáče vyskládejte na poloviny rozkrájená rajčata, stroužky citronu, zakapejte olivovým olejem, osolte a opepřete.
Jehněčí kotlety potřete rozetřeným česnekem, dochuťte sušenými bylinkami a dejte je do pekáče k rajčatům. Pečte 10-15 minut v troubě na 190 °C. Mezitím uvařte ve větším množství osolené vody těstovinovou rýži. Pak ji slijte a nechte cca 5 minut vychladnout.
Pekáč vyjměte z trouby, přikryjte hliníkovou fólií a nechte alespoň 5 minut odpočívat. Rýži servírujte do misek, navrch ozdobte rukolou a zakapejte olivovým olejem.
Pečené jehněčí maso servírujte zvlášť posypané čerstvým oreganem a petrželkou.
Tip: Těstovinovou rýži neboli orzo si můžete velice snadno splést s klasickou rýží.
Používá se do polévek, salátů i jako příloha ke všem druhům zeleniny.