velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
BylinkyJarní závitky
Autor: Redakce
4 větší kuřecí řízky, 2 tvrdší žemle, 50 ml mléka, 1 vejce, 100 g šunky nebo šunkového salámu, svazeček jarních bylinek, sůl, pepř, špetka muškátového květu, hladká mouka, 1 lžíce másla, malá cibule
Žemle nakrájejte na malé kostičky, zvlhčete je mlékem, přidejte vejce, jemně nakrájenou šunku, nasekané bylinky, sůl, pepř a muškátový květ a dobře promíchejte. Naklepejte řízky, osolte je a opepřete, rozdělte na ně náplň a stočte. Zajistěte masovou jehlou nebo ovažte nití a obalte je v hladké mouce. Na másle zpěňte nakrájenou cibuli, přidejte závitky a opečte je ze všech stran, podlijte je vodou nebo vývarem a zvolna poduste doměkka. Podávejte s různě upravenými brambory nebo rýží.
Foto: Jiří Poláček
Foodstyling: Blanka Poláčková
Připravila: Markéta Ovsíková