velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Letní ovoceJahodový dort se želatinou
Autor: RedakceIngredience
Ingredience na korpus:
· ½ hrnku krupicového cukru
· 1 hrnek dortové mouky Babiččina volba
(hladké či univerzální mouky z portfolia Babiččina volba)
· ½ kypřícího prášku
· 1 vanilkový cukr
· 1/2 hrnku rozpuštěného másla
· Kůra z ½ citronu
· 2 vejce
· ½ hrnku mléka
Ingredience na krém:
· 1 vanilkový pudink
· 1 hrnek mléka
· ½ změklého másla (cca 125 g)
· 4 lžíce cukru
Další ingredience:
· 1 balení červené dortové želatiny
· cukr
· voda
· jahody
Postup
Jako první připravte korpus. V jedné nádobě smíchejte suché ingredience a v jiné vyšlehejte ty tekuté.
Smíchejte obě části v hladké těsto, a to nalijte do vymazané a vysypané dortové formy o průměru asi 22 cm.
Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 40 minut, nebo dokud korpus nebude hotový.
Než se upeče korpus, připravte krém. Smíchejte pudinkový prášek s mlékem a cukrem, přiveďte k varu a za stálého míchání nechte co nejvíce zhoustnout.
Hustý pudink odstavte, zakryjte potravinovou folií (aby se přímo dotýkala pudinku) a nechte vychladnout.
Až vychladne pudink, vyšlehejte máslo do světlé pěny a postupně do něj zašleheje i pudink.
Upečený a vychladlý korpus vyjměte z formy a tu umyjte a usušte. Poté do ní korpus vraťťe a navrstvěte na něj krém. Do krému poklaďte pokrájené jahody.
Dort uložte na hodinu do lednice a poté připravte želatinu dle návodu. Oslaďte ji cukrem podle vlastní chuti. Až bude želatina chladná a začne pomalu tuhnout, nalijte ji na dort.
Dort opět uložte do lednice a vyčkejte, než želatina úplně zatuhne.
...
Mouka šitá vašemu pečení na míru
Kvalitní a správně vybraná mouka je základem každého úspěšného pečení. Proto jistě nejeden domácí či profesionální cukrář ocení mouku šitou jeho dezertům na míru. Moukou na míru přesně tomuto receptu i dalším jiným, je Babiččina mouka dortová. Jedná se o extra světlou mouku, která se díky svým unikátním vlastnostem skvěle pojí s ostatními surovinami v hladké těsto. Dezerty z této mouky mají lehkou konzistenci a jemně pórovitou strukturu. My ji doporučujeme použít namísto běžné hladké nebo polohrubé mouky ve vašich receptech na piškotové moučníky. Pokud ji ale nikde neseženete, nezoufejte. Můžete ji totiž nahradit jinými moukami z portfolia Babiččiny volby. Ideální jsou pro tento dezert také hladká mouka pšeničná, popřípadě hladká mouka špaldová, nebo naše velká jarní novinka. Všestranný génius, který spojuje pekařské vlastnosti různých mouk a je vhodný pro přípravu téměř každého receptu vyžadujícího mouku - Babiččina mouka univerzální.