velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Křupavé domácí pečivoItalské rohlíky
Autor: Redakce400 g hladké mouky
2 lžičky soli
30 g droždí
250 ml horkého mléka
2 lžíce krystalového cukru
100 g rozpuštěného rostlinného tuku Hera máslová příchuť
1 vejce
1 chilli paprička
sušený rozmarýn
Předehřejte troubu na 200° C. Rozdrťte droždí, přidejte mléko s 2 lžícemi mouky a 2 lžícemi cukru. Odložte na teplejší místo a nechte kynout. Prosátou mouku smíchejte se solí a přidejte kvásek, vše dobře promíchejte. Rozpusťte tuk, nalijte jej do těsta, poté přidejte vejce a vypracujte těsto. Přeneste těsto na velký vál, přidejte na kostičky nakrájenou chilli papričku a rozmarýn a zapracujte do těsta. Poté si postupně odkrajujte kousky těsta a vytvarujte z nich válečky. Položte je na plech s pečicím papírem. Nechte je ještě asi 10 minut odpočinout, aby vykynuly. Dejte je do trouby a pečte asi 20 minut, dokud nejsou dozlatova.
Připravila: Jana Hájíčková Foto: Hera