velikost písma malá střední velká
Překvapení v kuchyni
Svatý MartinHusí stifado
Autor: Redakce3,5 kg husy
1 kg šalotek
100 ml červeného vína
2 lžíce rajského protlaku
2 bobkové listy
4 kuličky nového koření
6 kuliček černého pepře
1 svitek skořice
špetka muškátového oříšku
olivový olej
Z husy vyřízněte prsa a pokrájejte je na 2-3 kusy. Oddělte stehna a rozdělte je na paličky a horní stehna.
Všechny kusy masa zprudka osmažte na rozpáleném oleji dozlatova.
Pak je naskládejte do velkého hrnce se silným dnem a podlijte vínem a vodou tak, aby tekutina sahala asi do poloviny množství masa.
Přidejte protlak a koření, přiveďte k varu a duste asi 3 hodiny, dokud maso nebude úplně měkké.
V polovině vaření přidejte oloupané šalotky.
Tip: Podávejte s opečenými plátky brambor.
Připravila: Helena Hladíková
Foto: Gurmet